gebouwen
MKB Totaalpakket afsluiten
Het MKB Totaalpakket is speciaal voor MKB-ondernemingen ontwikkeld

Dit pakket verzekert jij jouw onderneming tegen de belangrijkste risico’s. Je kunt via ons de verschillende risico’s verzekeren met het MKB Totaalpakket. Omdat elk bedrijf anders is, kunt je zelf bekijken welke risico’s jij voor jouw bedrijf en de werknemers wilt verzekeren.

Bij het afsluiten van een MKB Totaalpakket kunt je kiezen uit meerdere verzekeringen voor jouw bedrijf, namelijk:

  • Gebouwenverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Milieuschadeverzerkering
  • Ongevallenverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Zakelijke autoverzekering
Gebouwenverzekering

Met de gebouwenverzekering verzekert jij je bedrijfspand. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, een vallend voorwerp of een botsing. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van het gebouw.

gebroken glas
Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert jij jezelf van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Jouw inkomen wordt beschermd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Met deze verzekering kunt jij jouw inkomensachteruitgang beperken en heb je meer financiële zekerheid voor de onderneming.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer jij of één van jouw medewerkers schade aan spullen van een ander veroorzaakt, kan diegene een schadevergoeding eisen. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben jij verzekerd tegen dit soort kosten. Zowel zaakschade als personenschade vallen hieronder. Zaakschade is schade door verlies of beschadiging van spullen. Personenschade is schade door letsel of overlijden.

Ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering voor werknemers verzekert jij ongevallen op het werk en tijdens woon- werkverkeer. Wanneer een werknemer door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt, keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit. Deze verzekering sluit u specifiek af voor jouw werknemers. Onder werknemers vallen ook ingehuurde krachten zoals stagiairs en uitzendkrachten.

Rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven bent jij verzekerd van professionele rechtshulp. Jij bepaalt zelf voor welke juridische problemen je verzekert bent. Volgens de standaard verzekering ben jij verzekerd voor rechtshulp met het verhalen van zaak- of personenschade. Ook geschillen over de uitoefening van ondernemersactiviteiten zijn gedekt. Daarnaast kun jij kiezen voor een extra uitgebreide variant kiezen en kun je een rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekkingen voor: agrarisch, verkeer en incassobijstand.

Zakelijke autoverzekering

Alle eigenaren van een auto bent dan ben jij wettelijk verplicht om de  auto te verzekeren, vanaf het moment dat het kenteken op naam staat. Dit geldt uiteraard ook voor auto’s die zakelijk gebruikt worden. De WA-verzekering is het belangrijkste en verplichte onderdeel van de zakelijke autoverzekering. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking zorgt ervoor dat de schade gecompenseerd wordt aan de tegenpartij wanneer jij aansprakelijk/schuldig bent bij een ongeluk.

Gebouwenverzekering
Welke MKB verzekeringen heeft u nodig?

De verzekeringen die jij nodig hebt zijn afhankelijk van jouw situatie. Het voordeel van het MKB totaalpakket is dat je één aanspreekpunt hebt voor alle zakelijke verzekeringen. Daarnaast is de dekking van de verschillende verzekeringen op elkaar afgestemd. Hierdoor is er geen overlap tussen de verzekeringen. Wanneer jij een verzekeringspakket afsluit, profiteert je van pakketkorting, waardoor je minder kwijt bent voor jouw zakelijke verzekeringen.

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsgebouwverzekering en inventaris- en goederenverzekering bieden dekking tegen de directe schade door de brand. Maar de schade was in dit geval veel groter omdat de kledingzaak tijdelijk moest sluiten. Die omzetderving werd vergoed door de bedrijfsschadeverzekering. Hoe werkt dat?

  • De bedrijfsschadeverzekering dekt misgelopen netto winst. Die wordt berekend door de omzetcijfers uit het verleden en daar het gemiddelde van te nemen.
  • jij hebt recht op een vergoeding voor de doorlopende vaste kosten waaronder de salarissen van jouw werknemers en jij zelf.
  • Ook krijgt jij een vergoeding voor extra kosten waarmee je geconfronteerd wordt na brand of een andere gedekte calamiteit. Bijvoorbeeld de kosten om tijdelijk een ander pand te huren. Of om extra personeel in te huren die de schade helpen oplossen. Ook extra communicatiekosten worden vergoed. De verzekering wil namelijk graag dat jij snel weer je eigen geld gaat verdienen.
Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als jij een verzekering aanvraagt of als je schade hebt, moet jij vragen beantwoorden. jij moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet je zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Wij, De Hypotheekspecialist Huisman, geven al 25 jaar onafhankelijk, professioneel en persoonlijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen.

Adres

Quickbornlaan 18,
8162 ES Epe

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
08:00 - 18:00

Ma t/m Do avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12007505
Kifid 300.004445
KVK 08073908
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab